Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery
Wiki Article
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara oranlı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Olası yangın veya herhangi bir ateş yerinde binayı kısa sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları örgülmaktadır.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara elverişli olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Her devir boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir yük, möble veya farklı bir yük bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, elan bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygun davranılmalıdır.
Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. çoğu kez mühür veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Bu kapılar üs olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan olmak üzere iki gruba ayrılır.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Ancak bapların ne tarafa haklı açıldığı sorunsalı hem kullanıcılar hem bile yönetmelikle orantılı şekilde imalat ve montaj yaratıcı firmalar açısından en yaşamsal sorulardan biridir.
Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve alaz intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Açılıp yangın kapısı - kapanma işlevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu mevki kontrol edilmelidir.
Hastanelerde ve Sıhhat Merkezlerinde Yangın Eminği Hastaları ve esenlik ekipmanlarını maksimum seviyede koruyan en aktif kendiliğinden ve manuel yangın söndürme ekipmanları ve sistemleri
Belirtilen bu dönem dilimleri bir kapının yangına ne derece müddet dayanacağını deyiş etmektedir. Fakat bu konuda tetik yapmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 an üstelik dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.